PŘÍPRAVA VÁNOČNÍCH NÁPOJŮ

Teplota venku klesá a za okny začíná opravdová zima. Není nic lepšího, než se doma zabalit do deky, pustit si oblíbený film nebo si vzít knížku a relaxovat. K tomu všemu si místo čaje zkuste dopřát lahodné zimní nápoje, které vás zevnitř krásně zahřejí. 

1 a 1/5 hrnku plnotučného mléka, 2 lžíce práškového cukru, 1/2 hrnku smetany na šlehání, 240 g hořké čokolády, šlehačka na ozdobu. Do kastrolku nalijeme mléko, smetanu , přidáme cukr a zahřejeme na bod vadu, ale nesmí se vařit. Odstavíme a přidáme nasekanou hořkou čokoládu a mícháme tak dlouho ,dokud se nerozpustí. Podáváme horké a zdobíme kopečkem...

Obrázky skvěle doplní obsah článku a vzbudí ve čtenářích zájem ho otevřít. První obrázek se zároveň zobrazí i v náhledu. Zajímavý úvodní obrázek vám tak pomůže zvýšit atraktivitu vašeho článku.

2 panáky vaječného koňaku, 1 panák whisky, 1 panák mléka, ušlehaná 33% smetana, kvalitní kakao na posyp. Do rendlíčku dejte koňak, whisky a mléko a směs prošlehejte. Zahřejte ji na 80 °C, ne víc, protože cukr ve vaječném koňaku začne karamelizovat a alkohol si vyvaříte. Výslednou tekutinu přelijte do nahřáté sklenice a doplňte kopcem ušlehané...

1 citrón , 1 pomeranč, 1 balíček koření do svařeného vína (skořice, badyán a hřebíček), 1 litr červeného vína, 1 hrnek cukru , trochu vody. Do hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme decilitr vody, přidáme koření a čerstvou citronovou a pomerančovou kůru. Necháme povařit. Přilijeme víno a necháme ohřát, odstavíme před tím, než...

2 bílé čokolády (200 g), 1 slazené salko, 200 - 250 ml vodky. Kondenzované mléko vylijeme do hrnce a zahřejeme ho.Přidáme k němu i na kousky nalámanou bílou čokoládu, a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí.Potom odstavíme a necháme vychladnout. Když se směs ochladí přidáváme tenkým proudem vodku za stálého míchání . Pak přelijeme do lahví a...

1 hrnek tekutého medu , 0,5 l rumu , 3 citróny , kousek zázvoru, hřebíček , badyán, skořice. Med rozehřejeme, vložíme nakrájené citrony a na plátky nakrájený zázvor, takto necháme odležet alespoň 2 dny, nebo i déle. Opět med hřejeme, vložíme koření a necháme louhovat pár hodin, přes sítko přecedíme, vložíme do nádoby, kde smícháme med s rumem. Do...

500 g pomeranč (oloupaný a nakrájený na malé kousky),5 ks hřebíček ,skořice celá, 1 na špičku nože kardamom ,100 ml voda, 1 balíček Cukr na sirup Dr. Oetker .Na přípravu sirupu vložíme kousky pomeranče do hrnce. Přidáme hřebíčky, skořici, kardamom a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme z plotny a...

Hvězdný glog

23.01.2019

3 dcl kvalitní vodky, 2 cm strouhaného zázvoru, 3 ks skořice, hřebíček dle chuti, alespoň 7 ks, ½ lžičky drceného badyánu, 1 l suchého červeného vína (lze smíchat růžové a červené víno), 180-200 g krupicového cukru, ½ šálku mandlí, oloupaných a nasekaných, ½ šálku sušených brusinek nebo hrozinek, 1-2 malá červená jablíčka,vykrajovátko ve tvaru...

2 jablka,1 l bílého vína, 1 tyčka skořice, 1-2 badyány, 8 hřebíčků, 4 plátky citronu.Jablka omyjeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na plátky a s vínem a kořením povaříme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme plátek citronu. Punč pijeme horký.

1 l vody, 1 a 1/2 l červeného vína, 500 g medu,200 ml citronového džusu,50 ml višňového sirupu, 30 ml koňaku. Vodu s medem, džusem a sirupem přivedeme k varu. Přidáme víno a koňak a prohřejeme.Nalijeme do sklenic a zdobíme plátky citronu nebo pomeranče.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky