lanýže a pralinky

80 g kokosový olej, 60 g hořká čokoláda, 60 g mléčná čokoláda (další přísady např.mleté nebo nasekané ořechy, kand.ovoce ...) Nad párou v misce nebo v hrnci si rozpustíme kokosový olej a čokolády nalámané na kousky. Směs dobře promícháme. Kávovou lžičkou plníme malé košíčky. Já jsem dávala dvě kávové lžičky do každého košíčku. Podle chuti můžeme...

345 g odpeckovaných datlí nasekaných,75 g rozinek, propláchnutých,1 lžíce ořechového likéru(můžete použít i jiný),200 g tmavé čokolády (60 % kakaové hmoty), rozpuštěné,80 g mandlových lupínků, nasekaných. Datle, rozinky a likér dáme do malého robotu a sekacím nástavcem promícháme a nasekáme nadrobno. Přesuneme do mísy,...

2,5 dl mléka, 50 g mléčné čokolády, 40 g dětské krupice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce pomerančová kandovaná kůra, sůl. OZDOBA - tmavá čokoládová poleva. NÁPLŇ - 2,5 dl mléka, 70 g strouhaný kokos, 50 g třtinový cukr, sůl. Z mléka, krupičky a špetky soli uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní cukr, necháme přejít varem a odstavíme z ohně....

KÁVOVÉ - 250 g hořké čokolády, 1,25 dl smetany ke šlehání 31%, 2 lžíce instantní kávy. Smetanu ke šlehání vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Část nalijeme do hrnku s instantní kávou a promícháme, aby se rozpustila. Zbytek smetany z kastrůlku i smetanu s kávou přelijeme do misky, do níž jsme před tím nalámali čokoládu na co nejmenší kusy....

1 vrchovatá lžíce sušených brusinek, 2 lžíce rumu ,50 g másla, 200 g (tabulka) bílé čokolády,40 ml tučné smetany ke šlehání,misku strouhaného kokosu na obalování. Brusinky nasekáme na menší kousky a zalijeme rumem. Necháme aspoň půl hodiny macerovat. Nad vodní lázní si rozpustíme máslo spolu s čokoládou a do kompaktní hladké hmoty vymícháme...

70 ml smetany ke šlehání , 31 %, 200 g (tabulka) čokolády dle vaší chuti, 1 vrchovatá lžička perníkového koření, 1 lžíce medu, misku holandského kakaa na obalování. V malém rendlíku přivedeme k varu smetanu a odstavíme z plotýnky. Rozpustíme v ní nalámanou čokoládu a mícháme, dokud nezíská hmota hladkou konzistenci. Přisypeme koření a vmícháme med....

300 g hořká čokoláda, 150 g másla, 100 g smetana 31 % , 80 g cukr krupice, 50 g med, mandlový likér na dochucení. NA OBALENÍ - 150 g hořká čokoláda, kakao. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přisypeme krupicový cukr, přidáme nakrájené máslo a za stálého míchání zahřejeme. Pak směs svaříme a necháme máslo s cukrem rozpustit. Kastrůlek odstavíme z plotny...

80 ml smetany ke šlehání(obsah tuku 33%), , 200 g bílé čokolády, rumu , 1/2 hrnku strouhaného kokosu. Smetanu zahřejeme před bod varu, přidáme bílou čokoládu a mícháme sundané z plotny. Dáme do lednice na hodinu ztuhnout. poté tvoříme kuličky, dovnitř můžeme dát mandli a obalujeme v kokosu.

2 - 3 lžíce pomerančové šťávy, 100 g slunečnicového semínka, 200 g mandlí, 50 ml kakaa, javorový sirup, čokoládová poleva. Loupané mandle a slunečnicová semínka namočíme přes noc do studené vody. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na balení. Druhý den mandle a semínka scedíme a jemně umeleme spolu s kakaovým práškem. Směs promícháme s...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky