Marokánky

12.03.2019

1,5 dl mléka, 10 dkg másla, 15 dkg cukru, 5 dkg medu, 25 dkg směs loupaných mandlí a ořechů, 25 dkg směs kandovaného ovoce a rozinek, 8 dkg hladké mouky a čokoládová poleva. Směs kandovaného ovoce a rozinek nakrájíme nadrobno, přidáme nasekané ořechy a mandle a dobře promícháme. Mléko, cukr, máslo a med přivedeme do varu, přidáme směs ořechů a ovoce a sundáme z ohně. Úplně nakonec vmícháme po částech mouku a dáváme si pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Mezitím rozpálíme troubu na 150 stupňů a vyložíme plechy pečicím papírem. Z uvedené dávky vznikne asi 60 kousků marokánků. Těsto nabíráme lžící a tvoříme z něj malé placičky, mezi kterými necháváme mírné rozestupy. Pečeme asi 12 minut dozlatova. Plech s marokánkami poté vyndáme z trouby, necháme trochu zchladnout a hotové marokánky oddělujeme od pečicího papíru nejlépe dlouhým plochým nožem. Po úplném vychladnutí namáčíme z jedné strany v čokoládové polevě a po zaschnutí polevy uložíme do krabice vystlané alobalem. Máme u nás všichni rádi a na podnose nesmějí chybět. (pečeno 2017,2018)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky