Linecké koláčky 3x jinak

11.03.2019

Linecké koláčky s džemem

240 g hladké mouky, 70 g cukr moučka, 140 g tuku, 1/2 bal. vanilkový cukr, 1 žloutek, marmeláda na slepení . Zpracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do lednice (můžete si jej připravit už den předem). Poté jej vyválíme na 3-4 mm a vykrajujeme kolečka a kvítka s malým otvorem ve středě. Pokládáme na plech.Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 st. asi 12 minut. Po vychladnutí spojíme kolečka a kvítka džemem a posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem.

Linecké koláčky s čokoládovým krémem

200 g hladké mouky, 125 g másla, 1 žloutek, kůra z 1/2 citronu, špetka soli. Na krém: 100 g másla, 40 g cukr moučka, 100 g hořké čokolády. Na polevu: 100 g hořké čokolády, 40 g ztuženého tuku, 1 lžíce oleje. Zpracujeme těsto jako v předešlém receptu.Vykrajujeme kolečka a pečeme při teplotě 150 st. asi 12 minut. Po vychladnutí spojíme kolečka krémem ( čokoládu rozpustíme nad parou,máslo vyšleháme s cukrem do pěny a do něho pak přidáme vychladlou rozpuštěnou čokoládu.Prošleháme). Spojená kolečka namáčíme v čokoládové polevě (rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem a přidáme olej). Navrch koleček můžeme posypat oříšky nebo mandlemi.

Makové linecké koláčky

200 g hladké mouky, 160 g másla,70 cukr moučka, špetka soli, 1 vejce, kůra z jednoho citronu, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, džem,mák. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme sůl, vanilkový extrakt, vejce a citronovou kůru. Nakonec vmícháme mák.Těsto dáme do lednice na 1 hodinu.Poté rozválíme a vykrajujeme kolečka a pečeme na 150 st. 12 minut. Vychladlé plníme džemem. Vrch koleček můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládovou polevou a drobnými kuličkami.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky