Kuličky "marlenka"
300 g perníku na strouhání, medových plátů nebo upečených perníčků, 3 polévkové lžíce medu, 1 Salko (může být i karamelové), 200 g másla, 50 - 100 g vlašských ořechů na zahuštění, mleté ořechy nebo kokos na obalení. Perník, perníkové pláty nebo perníčky nastrouháme nebo rozmixujeme mixérem nebo robotem. Salko předem necháme zkaramelizovat. Zavřenou konzervu vaříme ve vodě asi 2 - 2,5 hodiny. Po vychladnutí konzervu otevřeme a obsah dáme do mísy. Můžeme také použít již koupené karamelizované Salko. Nastrouhaný perník smícháme se Salkem, medem, měkčím máslem, mletými ořechy a dobře propracujeme. Mleté ořechy přidáváme podle potřeby, aby těsto bylo tak akorát husté. Pokud by naopak bylo moc husté, přidáme trošku medu. Poté těsto vložíme na několik hodin (klidně i přes noc) do lednice, ať ztuhne. Po vytáhnutí z lednice z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v mletých ořeších (klidně i v mletém kokosu atd.) a každou kuličku vložíme do papírového košíčku.Medové kuličky uchováváme v chladnu a necháme je odležet tři dny.