Kokosoví išeláčci

11.03.2019

250 g hladká mouka, 150 g máslo, 120 g moučkový cukr, 60 g mleté ořechy,1 žloutek, 1/2 lžičky jedlá soda, 1/2 lžičky skořice. POLEVA -moučkový cukr,bílek. KRÉM - 150 g cukr krupice, 250 g máslo, 1 vejce . Ze surovin vypracujeme těsto, které odložíme (zabalené ve fólií) do lednice na minimálně 5 hodin (nejlepší je těsto připravit večer, odložit do chladničky a druhý den s ním pracovat). Z těsta vyválíme opravdu tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a upečeme je při teplotě 170 stupňů dozlatova. Nepečeme příliš dlouho,aby kolečka nebyly tvrdá. Polevu připravíme klasicky jako na perníčky. Krém: Připravíme si vodní lázeň. Do horké vodní lázně vložíme misku s vajíčkem, do kterého přidáme cukr a šleháme do husté pěny. Pozor, lázeň nesmí být velmi horká, aby se vám vajíčko neuvařilo. Když máme hustou pěnu, odstavíme, necháme vychladnout a pak postupně přidáváme do vyšlehaného másla a ještě krátce šleháme. Kolečka slepujeme krémem, natřeme i boky, které následně obalíme v kokosu. Horní kolečko polijeme bílkovou polevou.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky